You are here >   BASTINA > eupr_bast_dani_krajobraza_2018

 

 Najava Konferencije: Integralni pristup zaštiti, planiranju i upravljanju krajobrazima

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana krajobraza Vijeća Europe, u subotu, 20. listopada 2018. godine, na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu održat će se konferencija pod nazivom Integralni pristup zaštiti, planiranju i upravljanju krajobrazima. Ova konferencija jedno je u nizu događanja koje će obilježiti predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europe.


Organizatori konferencije su Vijeće Europe - Konvencija o europskim krajobrazima, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja i Hrvatski zavod za prostorni razvoj, u suradnji s Ministarstvom kulture, Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Implementacija Konvencije o europskim krajobrazima jedna je od aktualnih tema na europskoj razini te je ova konferencija prilika za razmjenu znanja i informacija o krajobrazu u različitim kontekstima.

Konferencija je namijenjena tijelima državne uprave koja se bave krajobraznom problematikom, stručnjacima na području arhitekture i krajobrazne arhitekture, prostornog planiranja, zaštite prirodne i kulturne baštine, okoliša, gospodarstva, turizma i dr. te akademskoj zajednici i najširoj javnosti.

Biti će prezentirani i konkretni projekti vezani uz pojedine krajobrazne teme. Ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije Marina Oreb i Barbara Savin prezentirati će projekt Implementacija Krajobrazne osnove u Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije. 
 

 

<natrag...

 

 

Dizajn: © martha_lights, programiranje: © GEOdata doo. Sva prava pridržana.

   Login