You are here >   SPEEDY > eupr_spe_pescara

 

 

 
Prvi operativni sastanak i predstavljanje projekta SPEEDY u Pescari
 

Regionalna razvojna agencija DUNEA sudjelovala je u Pescari na prvom operativnom sastanku i predstavljanju projekta SPEEDY, vrijednom oko 18 milijuna  kuna financiranog iz programa IPA Adriatic od kojeg se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji provode aktivnosti u vrijednosti oko 1,87 milijuna kuna.

Partneri u projektu uz Regionalnu razvojnu agenciju DUNEA su Regija Abruzzo, FIRA Abruzzo, Regija Marche, Regija Molise,  talijansko Ministarstvo zaštite okoliša, Università 'd'Annunzio iz Pescare, općina Rakovica, Centar za istraživanje i razvoj (CRD) u Tirani, Regija Krfa i Agencija za prostorno uređenje iz Tirane.

Cilj projekta "SPEEDY" je razviti i primjenjivati učinkovite procjene utjecaja na okoliš u Jadranskom prostoru, stvoriti tehnološku platformu za pravilnu primjenu europske direktive za procjenu utjecaja na okoliš, te dodatno unaprijediti projekte u funkciji razvoja održivog turizma.

Aktivnosti projekta su izraditi zajedničke prijedloge korisne za izmjenu i ažuriranje Europskih direktiva za procjenu utjecaja na okoliš (SEA); uvesti inovativne pristupe i alate za upravljanje i poboljšanje kapaciteta, stvoriti stalnu mrežu procjene utjecaja na okoliš; poboljšati postupke procjene i metode za praktičnu primjenu te pregled postojećih propisa, ključnih komponenti i aplikacije za strateške ekološke procjene (SEA).

EU direktive o procjeni utjecaja na okoliš imaju za cilj osigurati visoku razinu zaštite okoliša i moraju doprinijeti integraciji ekoloških razmatranja u pripremi projekata, planova i programa s ciljem da se smanji njihov utjecaj na okoliš. Također je potrebno osigurati sudjelovanje javnosti u odlučivanju i time ojačati kvalitetu odluka.

<natrag...


 

   

 

 

Dizajn: © martha_lights, programiranje: © GEOdata doo. Sva prava pridržana.

   Login