Search

 

 

Završna konferencija EU projekta CO-EVOLVE u Splitu

ZAVRŠNA KONFERENCIJA EU PROJEKTA CO EVOLVE, Promicanje ko-evolucije ljudskih aktivnosti i prirodnih sustava za razvoj održivog obalnog i pomorskog turizma“ za područje Splitsko-dalmatinske županije u organizaciji regionalne razvojne agencije održana je u ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine., u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću pod nazivom „Upravljanje obalnim područjem u Jadranskoj Hrvatskoj“. Projekt je na području Splitsko-dalmatinske županije u konzorciju s ostalim hrvatskim i talijanskim partnerima, provodila Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ. 


Završna konferencija bila je posvećena diseminaciji projektnih rezultata sudionicima projekta i široj javnosti. Nakon uvodnog pozdrava gradonačelnika Grada Kaštela g. Denisa Ivanovića i zamjenice ravnatelja JU RERA SD Marice Babić, prisutnima su predstavljeni rezultati projekta uz prigodnu izložbu.

Projektni partneri iz Splitsko – dalmatinske predstavili su rezultate projekta za svoje pilot područje i to „Plan upravljanja obalnim područjem Grada Kaštela“ a projektni partneri iz Dubrovačko-neretvanske županije za svoje i to „Smjernice za integralnu zaštitu ruralnih krajolika i održiv razvoj turizam delte Neretve“. Šibensko-kninska županija predstavila je usvojeni Plan upravljanja obalnim pojasom Šibensko-kninske županije i njegovu primjenu kao i ostale projekte koji se se provodili na tom području vezano uz upravljanje obalnim pojasom. Također Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije predstavio je svoj rad i početak rada na Planu upravljanja obalnim pojasom Splitsko-dalmatinske županije.

Projekt  CO-EVOLVE se provodio u okviru programa Transnacionalnog programa Mediteran 2014 – 2020 ( INTERREG Mediterranean), Navedeni projekt je nastavak prethodno provedenih projekata na temu upravljanja i zaštite obale COASTANCE i COASTGAP. Cilj ovog projekta je podizanje svijesti, analiza i promicanje suradnje različitih ljudskih aktivnosti i prirodnih sustava u obalnim područjima s visokom stopom turizma i/ili visokim turističkim potencijalom, koji se suočavaju s učincima klimatskih promjena.

Više informacija o samom projektu moguće je pronaći na službenim stranicama projekta http://msp-platform.eu/projects/co-evolve-promoting-co-evolution-human-activities-and-natural-systems-development.

FOTOGRAFIJE:


< natrag