Search
2. 11. 2023.
13. Susret jadranskih županijskih zavoda za prostorno uređenje u Zadru

Od 26. do 27. listopada 2023. godine u Zadru se  održao tradicionalni susret jadranskih županijskih zavoda. Domaćin ovog susreta  je Zavod za prostorno uređenje Zadarske županije. 

Na tradicionalnom susretu jadranskih zavoda prisustvovali su ravnatelji i djelatnici Zavoda za prostorno uređenje jadranskih županija: Splitsko-dalmatinske, Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske, Zadarske i Ličko-senjske, te  Istarske županije, ravnatelj Brodsko posavske županije, djelatnici Zavoda za prostorni razvoj s ravnateljem, Bojanom Linardićem te državna tajnica Dunja Magaš i drugi djelatnici u Ministarstvu prostornog uređenja graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske.

Susret je započeo okupljanjem sudionika u srijedu 25. listopada uz neformalno druženje u hotelu Kolovare.
Stručni dio programa započeo je u četvrtak 26. listopada u konferencijskoj dvorani hotela Kolovare.

Susret je otvorio uvodnim govorom Stipe Gverić, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije i Šime Vrcković, zamjenik župana.
Državna tajnica resornog ministarstva Dunja Magaš govorila je o novinama u Zakonima u nadležnosti Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te je vođena rasprava o temama/problemima koji su zajednički jadranskim županijama.
Predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine su održali predavanje o pravilniku o prostornim planovima, nakon koje je uslijedila rasprava sudionika.
Popodnevni dio programa je uključivao odlazak autobusom u Gračac i obilazak Cerovačke špilje (Donje Špilje) i Centra za posjetitelje, odlazak autobusom za Maškovića han, obilazak Interpretacijskog centra Maškovića han te zajednička večera.
Posljednji dan druženja u Kneževoj palači je održano predavanje o Izradi Krajobrazne osnove RH, od strane predstavnika Zavoda za prostorni razvoj i predstavnika izrađivača.
U nastavku programa održano je Stručno vodstvo Palača kroz povijest Kneževe i Providureve palače. Nakon obilaska zadarskog poluotoka uslijedio je zajednički ručak u restoranu Harbor čime je završio ovaj susret.

Na susretu jadranskih zavoda prisustvovali su djelatnici Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije: ravnateljica Marina Oreb, Stjepko Kovačić, Barbara Savin i Daniel Jokić.