Search
24. 1. 2023.
Drugi radni sastanak za projekt COASTING

Drugi radni sastanak za projekt „COASTING“ održan je 06. rujan 2018. godine, s početkom u 10:30 sati, u prostorijama Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije.

Projekt "COASTING" je projekt na temu integralnog upravljanja obalnim područjem i održivim turizmom. On spada pod prioritetnu os 3: Zaštita prirodnih i kulturnih resursa na Mediteranu s ciljem unaprijeđenja održivih razvojnih politika za učinkovitiju valorizaciju prirodnih resursa i kulturne baštine u obalnim i susjednim pomorskim područjima održivog i odgovornog obalnog turizma na području Mediterana. Vodeći partner u projektu je Savez gradova i općina Andaluzije (Španjolska). Uz vodećeg partnera, u projekt je uključeno još osam partnera: Regija Lazio (Italija), Regionalni odbor Gozo(Malta), Sveučilište Sapienza u Rimu (Italija), AMP Metropolis (Francuska), Regija Epirus (Grčka), Općina Saranda (Albanija), Regija Slicilija (Italija) i DUNEA (Hrvatska).

U projektu COASTING, DUNEA će kroz analizu postojećeg stanja, razmjenu primjera dobre prakse i razradu metodologije s partnerima iz zemalja koji se nalaze pred istim izazovima, osmisliti nove alate za što uspješnije integralno upravljanje obalnim područjima. U svrhu navedenog, s naglaskom na održivi turizam, a počevši od zajedničke metodologije, svaki partner na projektu će napraviti strategiju ili akcijski plan kroz uključenje lokalnih dionika.

Sastanku su nazočili zaposlenici Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije; Marina Oreb, Stjepko Kovačić, Daniel Jokić, Barbara Savin, Iva Knego, Silvana Taslaman, Sanja Šaut, Hrvoje Glavor i Nikola Karaman te Regionalna razvojna agencija-DUNEA; Melanija Milić,.