Search
24. 1. 2023.
EU Projekt URBAN-WASTE

U Stonu, 13. ožujka 2019.g., u organizaciji Regionalne razvojne agencije DUNEA, održan je predzadnji projektni partnerski sastanak u sklopu europskog projekta URBAN-WASTE u kojemu je sudjelovao i Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije.

Urban-waste projekt okuplja ključne dionike iz sektora prevencije i gospodarenja otapdom, kao i iz sektora turizma, u svrhu razvoja eko-inovativnih i rodno osjetljivih strategija za prevenciju i upravljanje otpadom u gradovima s visoko razvijenim turizmom. Tema projekta je upravljanje otpadom u turističkim središtima, a pilot područje na teritoriju RH jest cijelo područje Dubrovačko-neretvanske županije. U projektu sudjeluje 27 partnera iz 6 zemalja s 11 pilot područja.

Djelatnice Zavoda, Barbara Savin i Iva Knego, održale su prezentaciju “Dubrovačko-neretvanska županija - U svjetlu održivog razvoja” o gospodarenju otpadom na području Dubrovačko-neretvanske županije s posebnim osvrtom na međuodnos istog s razvojem turizma i zaštitom kulturne i prirodne baštine.

Prezentacija Zavoda