Search
30. 1. 2024.
Radni sastanak MPUGDI sa Zavodima za prostorno uređenje

Slijedom potpisanih Sporazuma o obavljanju stručno-analitičkih poslova u sklopu provedbe Strategije prostornog razvoja Republike Hrvatske kroz izradu stručno analitičkih podloga za izradu prostornih planova nove generacije, 30.01.2024.g. održan je radni sastanak Zavoda za prostorni razvoj, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH sa Zavodima za prostorno uređenje putem platforme MS Teams.
Tema sastanka je upoznavanje zavoda sa radom drugih zavoda na ovu temu te osvrt na tijek i dinamiku postupka izrade stručno-analitičkih podloga.

Zavodi za prostorno uređenje Županija i Grada Zagreba potpisali su sa Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sporazum o obavljanju stručno-analitičkih poslova u sklopu provedbe Strategije prostornog razvoja Republike Hrvatske kroz izradu stručno analitičkih podloga za izradu prostornih planova nove generacije.

Održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Zavoda za prostorno uređenje Bjelovarsko-bilogorske, Dubrovačko-neretvanske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Primorsko-goranske, Varaždinske županije i Zagrebačke županije te Zavod za prostorno uređenje Grada Zagreba.
Zavodi su ukratko izložili teme kojima se bave u sklopu izrade ovih analitičkih podloga te se osvrnuli na tijek i dinamiku izrade.
U prilogu opširnije o temama koje su predmet izrade stručnih podloga.

Prilog