Search
25. 1. 2023.
Susret Jadranskih zavoda u Šibeniku

Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije prisustvovao je dvodnevnom skupu Jadranskih zavoda, 30.studenog i 01.prosinca 2017.godine u Šibeniku. Na skupu su bili i predstavnici Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Skup je otvorio ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Šibensko-kninske županije Damir Lučev, a okupljenim sudionicima dobrodošlicu je poželio Šibensko-kninski župan Goran Pauk koji je prezentirao okupljenim nove investicije u Županiji i naglasio važnost prostornih planova.

Tema skupa je bila Iskustva i problemi u postupcima ishođenja mišljenja na planove užih područja. Jadranskim zavodima prezentiran je Plan integralnog upravljanja obalnim područjem Šibensko-kninske županije i EU projekt SUPREME koji je u tijeku provedbe i u okviru kojeg će se raditi studija slučaja za Dubrovačko-neretvansku županiju.

Zavod se predstavio na skupu i uzeo učešće u okviru navedene teme. Doneseni su zaključci kojim bi se osnažila uloga Zavoda u postupku izrade i donošenja prostornih planova.

U programu je bio i obilazak Šibenika i tvrđave Sv Nikole koja je ove godine proglašena svjetskom baštinom.