Search
25. 1. 2023.
Završna konferencija EU projekta CO-EVOLVE, Split

ZAVRŠNA KONFERENCIJA EU PROJEKTA CO EVOLVE, Promicanje ko-evolucije ljudskih aktivnosti i prirodnih sustava za razvoj održivog obalnog i pomorskog turizma“ za područje Splitsko-dalmatinske županije u organizaciji regionalne razvojne agencije održana je u ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine., u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću pod nazivom „Upravljanje obalnim područjem u Jadranskoj Hrvatskoj“. Projekt je na području Splitsko-dalmatinske županije u konzorciju s ostalim hrvatskim i talijanskim partnerima, provodila Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ. 

Završna konferencija bila je posvećena diseminaciji projektnih rezultata sudionicima projekta i široj javnosti. Nakon uvodnog pozdrava gradonačelnika Grada Kaštela g. Denisa Ivanovića i zamjenice ravnatelja JU RERA SD Marice Babić, prisutnima su predstavljeni rezultati projekta uz prigodnu izložbu.

Projekt  CO-EVOLVE se provodio u okviru programa Transnacionalnog programa Mediteran 2014 – 2020 ( INTERREG Mediterranean), Navedeni projekt je nastavak prethodno provedenih projekata na temu upravljanja i zaštite obale COASTANCE i COASTGAP. Cilj ovog projekta je podizanje svijesti, analiza i promicanje suradnje različitih ljudskih aktivnosti i prirodnih sustava u obalnim područjima s visokom stopom turizma i/ili visokim turističkim potencijalom, koji se suočavaju s učincima klimatskih promjena.

Više informacija o samom projektu moguće je pronaći na službenim stranicama projekta http://msp-platform.eu/projects/co-evolve-promoting-co-evolution-human-activities-and-natural-systems-development.