Search
25. 1. 2023.
Završna konferencija projekata SUPREME i SIMWESTMED

Završna konferencija planiranja Mediteranskog mora u sklopu projekata SUPREME i SIMWESTMED održala se 12. i 13. prosinca 2018. godine u Veneciji (Scuola Grande di S.Giovanni Evangelista i Aula Magna IUAV Tolentini).
Dva ključna EU projekta čiji je suosnivač DG MARE temelje se na dva osnovna cilja: 

• podržavanje provedbe procesa pomorskog prostornog planiranja (MSP) Sredozemnog mora u  zemljama članicama EU.

• pokretanje prekogranične suradnje u inicijativama MSP-a.

Rezultati iz devet studija dvaju projekata u sedam zemalja EU (Italija, Slovenija, Hrvatska, Grčka, Malta, Francuska i Španjolska) predstavljeni su na interaktivnim posterima. Svaka zemlja je u svojim izlaganjima  ukratko predstavila projekte.

Razgovaralo se o različitim pitanjima MSP-a kao što su interakcija kopno-more, usklađenost s ciljem postizanja dobrog ekološkog statusa mora, gospodarskim trendovima pomorskog sektora i prekograničnim pitanjima MSP-a.

Zadnji dan konferencije je održana i završna radionica koja je bila podijeljena u četiri grupe u kojima se raspravljalo o najvažnijim pitanjima vezanim za planiranje mora. Voditelji grupa su na kraju iznijeli najvažnije zaključke.

Na završnoj konferenciji su sudjelovali djelatnici Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije Marina Oreb i Daniel Jokić.

Prezentacija - Hrvatska - Vesna Marohnić (HZPR)
Prezentacija - Hrvatska - Vesna Marohnić (HZPR)_1
Prezentacija - Hrvatska - Kovačević (MZOIE)
Prezentacije - Hrvatska - Kovačević (MZOIE)_1
Venecija_transport