Search


Konferencija „Proceed with care / Living with tourism“


Djelatnici Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji „Proceed with care / Living with tourism“ o turizmu i UNESCO lokalitetima svjetske baštine, održane u Šibeniku u Hrvatskom narodnom kazalištu, 2. svibnja - 5. svibnja 2019. na temu istraživanja i prevladavanja izazova i prijetnji od nastalog sukoba između prekomjernog turizma i očuvanja povijesnih gradova, spomenika i krajolika.

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO i Ministarstva turizma RH.

Sudjelovali su brojni stručnjaci iz 10 zemalja sa multidisciplinarnim pristupom temi konferencije, sagledavajući izazove iz ugla prostornog planiranja, arhitektonskog dizajna, očuvanja, komunikacije, odnosa s javnošću, geografije, sociologije, antropologije, museologije, managemanta u turizmu i ekonomije a sve u cilju stvaranja sinergije u pogledu kreiranja budućih politika u skladu sa ciljevima održivog razvoja i održivog turizma.
< natrag...