Search

Dani otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

16.svibnja 2019.g. u Dubrovniku u hotelu Lero, povodom obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna, održano je predstavljanje EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u okviru programa „Dani otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji“.

U sklopu konferencije održana je i panel rasprava „EU projekti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji“ u sklopu koje su iznesene prepreke i iskustva u povlačenju europskih sredstava, ali i mogućnosti ulaganja na različitim područjima. Na panelu su sudjelovali župan Nikola Dobroslavić, saborski zastupnik Branko Bačić, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris te ravnateljica RRA DUNEA Melanija Milić.

Predstavljeni su i neki od najznačajnijih projekata koji se trenutno provode na jugu Hrvatske. Direktor Zračne luke Dubrovnik predstavio je projekt Zračne luke, zamjenik župana Joško Cebalo predstavio je Luke od lokalnog i regionalnog značaja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ravnatelj Studentskog centra Marko Potrebica predstavio je projekt Studentskog doma Dubrovnik, ispred Općine Ston Valentina Viktović predstavila je projekt Povijest na zrnu soli, ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika Mihaela Skurić prezentirala je projekt Lazareti – Kreativna četvrt Dubrovnika, a projekt Putevima prošlosti predstavila je ispred DUNEA-e Sanda Barkiđija.

V.d. pročelnika za gospodarstvo i more u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Ivo Klaić predstavio je projekte u poduzetništvu i poljoprivredi, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić projekt Objedinjeni hitni bolnički prijem i projekt Dnevne bolnice, o projektima Energetske obnove javnih zgrada govorio je Luko Srhoj iz DUNEA-e, a o projektima u Vatrogastvu zapovjednik JVP Dubrovačko primorje Ivo Franušić.

Konferencija je održana u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i RRA DUNEA-e, a partneri su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, Razvojna agencija Grada Dubrovnika- DURA, FLAG Južni Jadran te Lokalna akcijska grupa LAG 5.

Konferenciji su nazočili i djelatnici Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije.

<natrag...