Search


Predstavljanje projekta INTERREG Italija – Hrvatska Adriaclim

Dana 27.rujna 2021.g. s početkom u 9:00 sati, u Stonu održan je info dan predstavljanja EU projekta Adriaclim u suradnji Dubrovačko-neretvanske županije i Instituta za oceanografiju i ribarstvo. Adriaclim je projekt u unutar programa prekogranične suradnje INTERREG Italija – Hrvatska, a obuhvaća teme zaštite morskog okoliša i održivog razvoja, s posebnim fakusom na klimatske promjene i razvoja planova prilagodbe.

Cilj projekta je povećati kapacitet razvoja novih i ažuriranje postojećih planova za prilagodbu klimatskim promjenama na Jadranu. Izgraditi strategije ublažavanja njihovih učinaka na rizična priobalna i morska područja. Poboljšati kapacitete i suradnju na sustavima praćenja i modeliranja klimatskih promjena te izgraditi napredan informacijski sustav, alate i pokazatelje za optimalno planiranje prilagodbe klimatskim promjenama.
U sklopu projekta urediti će se plaža u uvali Slano kao održiva, moderna i energetski učinkovita plaža.

Na predstavljanju projekta bili su predstavnici Zavoda: Daniel Jokić i Sanja Šaut.

Nakon predstavljanja osnovnih aktivnosti i ciljeva projekta, ispred zgrade Općine Ston uslijedila je podjela sadnica medonosnog bilja lokalnom stanovništvu.

- Program
<natrag...