Search


11. SUSRET JADRANSKIH ŽUPANIJSKIH ZAVODA ZA PROSTORNO UREĐENJE
30.09. do 01.10.2021.g.

U Rijeci, 30.rujna do 01.listopada 2021.g., održan je 11. susret jadranskih Zavoda za prostorno uređenje u organizaciji Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije. 

Svrha susreta bila je jačanje suradnje županijskih zavoda za prostorno uređenje u promišljanjima i stručnim rješenjima na pitanja različite problematike s kojima se susreću u obavljanju djelatnosti prostornog uređenja, osobito u dijelu koji je specifičan za obalni prostor. 

Tradicionalnom susretu prisustvovali su ravnatelji i djelatnici Zavoda za prostorno uređenje jadranskih županija: Primorsko-goranske županije, Dubrovačko-neretvanske županije, Splitsko-dalmatinske županije, Šibensko-kninske županije, Zadarske županije, Ličko-senjske županije i Istarske županije kao i predstavnici i djelatnici Ministarstva prostornog uređenja graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske, državna tajnica Dunja Magaš te Bojan Linardić, Ravnatelj zavoda za prostorni razvoj.

Stručni dio susreta održan je 30.rujna 2021.g. u konferencijskoj dvorani Hotela Bonavia u Rijeci.

Skupu su se uvodno obratili Adam Butigan, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije, Koraljka Vahtar-Jurković, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša te Vojko Braut, zamjenik župana Primorsko-goranske županije.

Obzirom na probleme uočene u prostoru i prepoznate prioritete, Zavod za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije je predstavio dva projekta na kojima je bio nositelj izrade, a koji su poslužili kao teme za stručni dio susreta i širu raspravu između sudionika.

I. tema: Razvoj održivog turizma u Primorsko-goranskoj županiji - Metodološki okvir procjene prihvatnog kapaciteta prostora: dr.sc. Neven Ivandić (Institut za turizam); Sanja Turk, dipl. ing. arh. (JU Zavod za prostorno uređenje PGŽ)

II. tema: Analiza ranjivosti obalnog područja Primorsko-goranske županije zbog podizanja razine mora; doc.dr.sc. Igor Ružić (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci); Vedrana Petrović, mag. oec. spec. (JU Zavod za prostorno uređenje PGŽ)

Na kraju stručnog dijela skupa Adam Butigan, mag. ing. geod., ravnatelj JU Zavod za prostorno uređenje PGŽ prezentirao je aplikativno rješenje „PratiPlan“ – sustava za praćenje promjena u tijeku izrade prostornih planova i javnih rasprava na području PGŽ.

Nakon stručnog dijela programa, sudionici su prisustvovali stručnom razgledu interpretacijskog centra Kraljevica u sklopu županijskog projekta „Putovima Frankopana" te Vinskoj kući Pavlomir.

Drugog dana susreta sudionici su obišli kompleks bivše tvornice Rikard Benčić, koji se uređuje u sklopu projekta Rijeka EPK 2020. te su posjetili Centar za posjetitelje o velikim zvijerima, još jedan važni županijski projekt u Staroj Sušici.

FOTOGALERIJA

<natrag...