Search


RADIONICA U SVRHU PROMOCIJE I INFORMIRANJA DIONIKA O REZULTATIMA PROJEKTA CHANGE WE CAREDana 26. studenoga 2021. g. s početkom u 09:00 sati, u velikoj dvorani Gradske vijećnice u gradu Opuzenu, održana je radionica u svrhu promocije i informiranja dionika o rezultatima projekta CHANGE WE CARE (Climate cHallenges on coastal and transitional changing arEas: WEaving a Cross-Project Adriatic Response) koji obuhvaća usklađene i koordinirane akcije za prilagodbu klimatskim promjenama na prekograničnoj razini.

Projektom su istraženi klimatski rizici s kojima se suočavaju priobalna područja što pridonosi boljem razumijevanju utjecaja klimatskih promjenjivosti i promjena u vodnim režimima, prodoru soli, turizmu, biološkoj raznolikosti i agro-ekosustavima na odabranim pilot područjima.

Uvodni pozdrav i govor kojim je službeno otvorena radionica je održala gđa. Ana Tutavac, predstavnica Javne ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, koji je jedan od partnera u projektu. Otvorena je izložba fotografija o prirodnim vrijednostima delte Neretve, te je prikazan dokumentaran film o delti Neretve.

Gđa. Paola Marinović iz društva Urbanex d.o.o je govorila o utjecaju klimatskih promjena na Deltu Neretve, dok je gospodin Branko Glamuzina sa Sveučilišta u Dubrovniku predstavio rezultate istraživanja na pilot području Delta Neretva.

Na kraju radionice  je predstavljen Adaptacijski plan za područje ekološke mreže Delta Neretve.

Na predstavljanju projekta bili su predstavnici Zavoda: Daniel Jokić i Nikola Karaman.
< natrag...