Search


ODRŽANA RADIONICA MAPIRANJA U SVRHU IZRADE IDEJNE MUZEOLOŠKE KONCEPCIJE ZA LJETNIKOVAC BOZDARI-ŠKAPRLENDA

Ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje DNŽ Marina Oreb te djelatnica Iva Knego Šoletić su u  srijedu, 28. rujna 2022. godine, u prostorima Lazareta sudjelovale u radionici mapiranja u svrhu izrade Idejne muzeološke koncepcije stalne izložbe u ljetnikovcu Bozdari-Škaprlenda koju je organizirao Zavod za obnovu Grada Dubrovnika.

Program radionice su činili uvodno predstavljanje tima Muze te same teme interpretacije kulturne i prirodne baštine nakon kojeg su slijedile dvije vježbe u svrhu izrade koncepcije stalne izložbe u ljetnikovcu Bozdari-Škaprlenda.

Vježbe mapiranja su provedene u timskom radu djelatnika kulturnih institucija, javnih ustanova te upravnih odjela grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije kao i predstavnika Društva prijatelja dubrovačke starine. Vježbe su se temeljile na povezivanju i istraživanju prepoznatih univerzalnih vrijednosti tradicije, moći, ravnoteže, ljubavi, hedonizma, inovacije sa specifičnom kulturnom baštinom i značajem ljetnikovca Bozdari-Škaprlenda, kulturom ladanja te širom prirodnom i kulturnom vrijednosti Rijeke Dubrovačke.  

Tim Muze je osnovan 2005. godine s ciljem razvoja novih načina povezivanja ljudi i zajednice s baštinom u svrhu postizanja pozitivnih promjena za društvo te se bave menadžmentom u kulturi i turizmu u Hrvatskoj. Primarna djelatnost tvrtke čine izrade krovnih strategija razvoja kulturnog turizma i interpretacije baštine te stvaranje »rukom krojenih« doživljaja koji će istaknuti posebnosti određene zajednice, mjesta i baštine. Za svoj rad u Centru za posjetitelje Poklon na učki i Medvedgrad na Medvednici 2022. godine su primile prestižne nagrade MUSE Creative Awards u zlatnoj kategoriji dok je Stalna izložba u Centru Poklon odlikovana priznanjem BigSEE Tourism Design Awards.
< natrag...