Search

Otvaranje BLUEMED Centra za promicanje znanja 

u sklopu Odjela za Arheologiju Muzeja i galerija Konavala

U Pridvorju u franjevačkom samostanu sv. Vlaha, 30. siječnja 2020.g. održano je otvaranje BLUEMED Centra za promicanje znanja u sklopu Odjela za Arheologiju Muzeja i galerija Konavala.

O važnosti arheoloških blaga i njihovoj prezentaciji govorili su župan Nikola Dobroslavić, zamjenik ravnateljice Regionalne agencije DUNEA Bruno Bebić, zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić te ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonija Rusković.Prezentaciju o podvodnim arheološkim lokalitetima u akvatoriju konavoskog područja prezentirao je Domagoj Perkić, a 
prezentaciju na podmorskim arheološkim nalazištima u Cavtatu s klopu Bluemed projekta prezentirala je Nikolina Ćuk sa sveučulišta u Zadru.

Centar za promicanje znanja dio je BLUEMED projekta koji kroz aktivnosti planiranja, testiranja i upravljanja podvodnim muzejima, ronilačkim parkovima i centrima za promicanje znanja nastoji poduprijeti razvoj strategija, planova i smjernica za održiv i odgovoran model razvoja turizma u obalnim i otočnim područjima Mediterana.

Nalazište dolija i amfora pružaju izniman doživljaj za ronice, a s multimedijalnim pristupom sad su dostupni i široj publici kroz virtualno uranjanje u bogato podvodno arheološko nalazište podmorja Cavtata  u BLUEMED Centru za promicanje znanja u Konavlima.

Otvaranju su nazočili i djelatnici Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije; Marina Oreb, Iva Knego, Sanja Šaut i Daniel Jokić.
<natrag...